Наймасштабніша мобілізація буде у жовтні: ТЦК отримають доступ до кожного чоловіка та навіть жінок

Наймасштабніша мобілізація буде у жовтні: ТЦК отримають доступ до кожного чоловіка та навіть жінок

До чого готуватись?

У жовтні в Україні може посилитись мобілізація
До 15 листопада поточного року в Україні продовжено загальну мобілізацію. Більше того, з метою більш ефективної роботи вже з жовтня, за допомогою низки змін у країні може посилитися мобілізація, повідомляє Телеграф.

Міністр оборони України Олексій Резніков дав відповідь на питання щодо посилення мобілізації виданню. Наразі триває серйозний процес цифровізації, тобто обмін даними між усіма відомствами, які мають реєстри військовозобов’язаних.

Планується використовувати електронний документообіг під час роботи військово-лікувальних комісій, які визначають придатність чоловіків до військової служби.

Передбачається, що така ініціатива дозволить військовим комісаріатам ефективно виконувати свої завдання та залучати більше призовників без необхідності оголошувати в країні додаткову мобілізацію.

Резніков зазначив, що оголошений Верховною Радою план мобілізації ще не виконано, а це означає, що немає потреби на даний момент оголошувати нову мобілізацію.

Тобто з правової точки зору в країні ще є ресурс. Міністр зазначив, що не думає, що найближчими місяцями стоятиме питання щодо підвищення цієї планки.

Але, на жаль, у боях за країну та незалежність є втрати, тому їх потрібно поповнювати. Рєзніков вважає, що підвищувати кількість тих, скільки потрібно закликати не варто, краще ефективніше виконувати план мобілізації. Саме в цьому і потрібна допомога цифровізація системи призову.

Міністр оборони поділився, що довелося серйозно взятися за центри комплектування, зараз триває процес оновлення кадрового складу у центрах комплектації.

Процес цифровізації даних планується зробити між такими відомствами, як МЗС, Мін’юст, МВС, Мінсоцполітики та ДПСУ.

Наприклад, якщо у когось народилася третя дитина, інформація про це реєструється в Мін’юсті і можна одразу побачити за допомогою реєстру, що така особа не підлягає мобілізації.

Читайте також  “У гральний заклад закинули коктейль Молотова і…”: Двоє чоловік загинуло на місці

Також у Мінсоцполітики, наприклад, реєструється особа, яка доглядає за особою з інвалідністю. Це також є причиною для відстрочки від мобілізації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело