Ель-Ніньо принесе аномальну осінь і зиму: що чекати від погоди в Україні

Ель-Ніньо принесе аномальну осінь і зиму: що чекати від погоди в Україні

Осінь в Україні цьогоріч буде аномально теплою, а зима “м’якою” – усе через погоди Ель-Ніньо, що впливає на погоду по всьому світу.

Про це повідомляє телеканал CGTN із посиланням на синоптиків.

“У липні температура поверхні води в екваторіальній частині Тихого океану була вище середнього рівня, що свідчить про продовження явища Ель-Ніньо”, – повідомили американські синоптики.

Зазначається, що Ель-Ніньо із ймовірністю 95% триматиме до кінця осені.

Під час цього кліматичного явища пасати втрачають свою силу, і тепла вода Тихого океану відштовхується назад на схід, вздовж західного узбережжя Америки. Ель-Ніньо вже є причиною підвищення температури в екваторіальних областях Тихого океану, впливаючи на розподіл опадів, атмосферний тиск та інші фактори, які сприяють явищу “глобального потепління”.

За словами синоптиків, у першій декаді вересня температура повітря подекуди сягатиме 22… + 26°С вдень. Погода у другу декаду уже не буде такою сприятливою – тоді термометри покажуть від +19 до + 25°С вдень.

При цьому, в середині листопада на території України зафіксують перші заморозки, тоді як грудень обіцяє бути відносно теплим. Більша частина днів у першому місяці зими прогнозується сонячними. Температура повітря очікується на рівні не менше 6 градусів тепла. Трохи прохолодніше буде лише в січні та лютому 2024 року.

Читайте також  Зеленський підписав закони щодо пільгового розмитнення «євроблях»

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело