Знайшли повістку у поштовій скрині: адвокат розповів, що робити і чи законне таке “вручення”

Знайшли повістку у поштовій скрині: адвокат розповів, що робити і чи законне таке “вручення”

Існують певні правила вручення повістки під час мобілізації

Українцям під час загальної мобілізації вручають повістки у будь-яких місцях – на пляжі, на роботі та навіть на зупинці громадського транспорту. Адвокат розповів, як вчинити, якщо документ надіслали поштою і чи це законно.

За законом “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, українці зобов’язані прибути до ТЦК за повісткою у вказаний час та дату, нагадав адвокат об’єднання “Актум груп” Віктор Бондаренко. Проте є певні правила вручення документа.

Одне з найголовніших правил – військовозобов’язаний має залишити підпис у повістці, що підтверджує факт отримання документа та попередження про явку у військкомат.

Втім, якщо особа, зазначена у повістці, особисто її не отримувала і не розписувалася, людина не вважається належним чином повідомленою про необхідність явки до ТЦК.

Проте адвокат попередив, що чоловіки, які все ж таки знайдуть повістку в поштовій скриньці і прийдуть у військкомат за власним бажанням, не зможуть оскаржити вручення документа. Водночас людину через відмову в отриманні повістки можуть притягнути до адміністративної відповідальності та зобов’язати сплатити штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн.

Однак повістка без підпису одержувача фактично вважається незаконною та недійсною, тому покарання за її ігнорування у такому разі не загрожує.

Читайте також  "Пакунок малюка" у 2020: що буде з одноразовою допомогою молодим батькам

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело