Ухильникам ускладнять життя: податкова служба відкриє свої реєстри для прикордонної служби

Ухильникам ускладнять життя: податкова служба відкриє свої реєстри для прикордонної служби

В ефірі національного телемарафону спікер ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що податкова служба незабаром надасть прикордонникам доступ до своїх реєстрів. Підготовку до відкриття реєстрів уже розпочато.

Для чого прикордонникам реєстри податкової служби


Спікер ДПСУ Демченко розповів, для чого планують запровадити таке нововведення. Можливість використання реєстру податкової значно спростить співробітникам прикордонної служби перевірку документів у військовозобов’язаних під час перетину кордону.

Як тільки все буде протестовано і напрацьовано, фактично надалі наші інспектори зможуть буквально в режимі онлайн перевірити ту чи іншу особу, чи справді їй військкомат видавав той чи інший документ, який надає право на перетин кордону, – роз’яснив спікер.

Демченко також розповів, що співпраця двох державних відомств сприятиме ефективнішому припиненню спроб використання підроблених довідок.

Спікер нагадав, що в період дії воєнного стану військовозобов’язані чоловіки призовного віку не можуть вільно залишати межі України.

Як карають тих, хто намагається перетнути кордон незаконно

За першу спробу незаконно перетнути кордон порушникам загрожує штраф від 3400 до 8500 гривень або 15-ма добами адмінарешту. Повторне порушення карається більш суворо – штрафом від 8500 до 13600 гривень.

Читайте також  Дивні "самогубства" на західному кордоні: що розповідають родичі українських військових

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело