Чи роздаватимуть українцям за кордоном повістки: питання вирішується серйозно

Чи роздаватимуть українцям за кордоном повістки: питання вирішується серйозно

Чи варто чоловікам за кордоном “напружитися” через рішення не на користь військовозобов’язаних.

Триває повномасштабна війна в Україні — разом із нею загальна мобілізація та військовий стан.

Чоловікам продовжують видавати повістки, але тільки в межах від 18 до 60 років. А зараз речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко поділився цікавими даними щодо того, чи варто очікувати громадянам за кордоном будь-яких змін. Зокрема це стосується питання, а чи видають у посольствах України за кордоном чоловікам повістки.

Справа в тому, що всі іноземні дипломатичні представництва повинні обов’язково вести військовий облік призовників, резервістів та військовозобов’язаних. Однак йому не відомо про якісь випадки, щоб чоловікам видавали повістки за кордоном. Цю інформацію невдовзі підтвердили і у прес-службі МЗС.

“Зараз повістки не видають”, – йдеться в повідомленні.

Це питання ще дуже цікаве з точки зору зміни риторики щодо чоловіків, які незаконно виїхали з країни після 24 лютого 2022 року. І тих, хто досі ховається за кордоном, хоч має повернутися для захисту Батьківщини.

Чи зміниться щось стосовно роботи з військовозобов’язаними громадянами — залишається питанням. Хоча Міноборони продовжує працювати над тим, щоб українці самі приходили до ТЦК та СП та оновлювали свої дані.

Читайте також  "Цим чоловікам навмисно вручать повістки у раптових місцях, мобілізація забере їх до 1 лютого": не призвуть тільки цих людей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело