Українці можуть залишитися без світла на 7 годин на добу – що кажуть енергетики

Українці можуть залишитися без світла на 7 годин на добу – що кажуть енергетики

Українці, якщо не прислухаються до прохань, можуть залишитись без світла вже дуже скоро

У Telegram-каналі “Укренерго” з’явилася нова інформація, пов’язана з черговими спекотними днями нашої країни.

Температура тримається на рівні 30 градусів, хмари на небі мінімум, дощів не буде мінімум тиждень. Через це від громадян і просять дотримуватись обмежень у споживанні електроенергії, щоб раптом не було введено віялові відключення електроенергії.

Температура більша, щоб якось рятуватися — українці включають кондиціонери, натомість зростає і споживання на 6,4%. Дуже важливо економити з 16 до 23 години щодня. Щоб покрити попит, енергетики підключають додаткові потужності, хоча в цей же час продовжуються ремонти пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури.

Якщо ви раптом хочете освіжитися – виберіть вентилятор як альтернативу кондиціонеру. Або не виставляйте температуру нижче +23. Крім кондиціонерів, українці, повертаючись після роботи, використовують велику кількість побутових приладів — пральні машини, пилососи, електроплити.

У таких випадках енергетики просять включати все по черзі. А ще краще, якщо на техніці можна виставити таймер, щоб вона працювала вночі доби. Благо зараз немає жодних віялових відключень і ми забули про те, що відбувалося восени та взимку.

Читайте також  Це – страшно: синоптик шокував аномальним прогнозом погоди на весну

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело