Тепер повістка знайде вас вдома: хочуть дозволити видавати двірникам и главам ОСМД

Тепер повістка знайде вас вдома: хочуть дозволити видавати двірникам и главам ОСМД

Схоже, що плітки перестали бути простими жартами, за це питання взялися нардепи

В Україні продовжується дія військового стану, а також загальна мобілізація. З’явилася інформація, що у державі хочуть змінити правила вручення повісток.

Завдяки запланованим змінам список уповноважених ліків, які можуть вручати ці документи, може отримати розширення. Ця інформація міститься у новому проекті закону, який передбачає зміну до ст. 38 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”.

Про це стало відомо завдяки інформації від спільноти юристів та правозахисників “Ти ж юрист” у мережі Telegram.

Повідомляється, що якщо зміну ухвалять, то співробітники комунальних служб та власники будинків отримають право вручати повістки військовозобов’язаним чоловікам на законодавчому рівні.

Також у законопроекті пропонують дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про військовозобов’язаних чоловіків, а також сприяти їхньому прибуттю на виклик у ТЦК та СП.

Що пропонують

  • Зміни планують внести до ст. 38 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”.
  • Комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов’язаним чоловікам на законодавчому рівні.
  • Також пропонується дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про військовозобов’язаних чоловіків, а також сприяти їхньому прибуттю на виклик у ТЦК та СП.
Читайте також  Арестович розповів, що Путіна насправді вже немає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело