Доведеться подати заяву: для українців, які повертаються з-за кордону, озвучили пояснення

Доведеться подати заяву: для українців, які повертаються з-за кордону, озвучили пояснення

Чимало українців, які під час повномасштабного вторгнення виїхали з України, наразі повертаються додому. Тому для них озвучили важливе пояснення.

Йдеться про тих українців, які мають дітей шкільного віку і планують повернутися в Україну. Вони мають дотриматись певних правил. Мова про зарахування дитини до школи після повернення з-за кордону. Найперше, що повинні зробити громадяни, це подати заяву на зарахування до навчального закладу.

Школярів можуть зарахувати то тієї ж школи, в якій вони навчались раніше, або ж до іншої. Проте є один важливий нюанс — до заяви необхідно додати довідку про навчання з іноземного закладу.

В заяві, яку подаватиме один із батьків чи опікунів, мають бути вказані особисті дані дитини, назва школи і період навчання, перелік предметів. Також повинні міститись результати навчання та система оцінювання. Якщо ж такого документа немає, то радять скласти річне оцінювання з усіх предметів або до початку нового навчального року, або впродовж року.

Також у Міністерстві освіти зазначили, що будуть переведені у 12-бальну шкалу і зараховані та предмети, які збігаються з українською програмою. А от з інших доведеться складати іспити.

Читайте також  25 тисяч гривень штрафу і заборона керувати автівкою: що тепер чекає ухилянтів...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело