Осінь буде аномально теплою, а зима багатьох здивує: що обіцяють синоптики

Осінь буде аномально теплою, а зима багатьох здивує: що обіцяють синоптики

Українцям розповіли, якою буде погода восени

В Україні прогноз погоди на осінь 2023 передбачає деякі унікальні закономірності, пов’язані з кліматичним явищем Ель-Ніньо.

Про це пише «glavred»

Очікується, що кліматичне явище Ель-Ніньо з ймовірністю понад 95 відсотків вплине на погоду в Україні протягом усього осіннього сезону. Під час Ель-Ніньо пасати слабшають, і тепла морська вода виштовхується на схід до західного узбережжя Америки. Це викликає підвищення температури в екваторіальній частині Тихого океану і впливає на різні кліматичні фактори.

Прогноз погоди для України вказує на те, що температура повітря залишиться відносно теплою. У першій декаді вересня денна температура повітря очікується від +22 до +26°С. Друга декада вересня буде дещо прохолоднішою, вдень від +19 до +25°С.

Перші заморозки в Україні очікуються у середині листопада. Тим не менш, зима очікується відносно м’якою. У грудні, швидше за все, буде помірковано тепла погода, і більше половини днів буде сонячними. Температура повітря очікується не нижче за 6 градусів тепла. Згідно з прогнозом погоди, січень та лютий 2024 року побачать лише трохи нижчі температури.

Осінній прогноз погоди вказує, що сезон буде більш прохолодним та сонячним порівняно з попереднім роком. Однак такої посухи, як торік, не очікується. В середньому, сильні дощі очікуються до восьми днів протягом сезону.

Згідно з деякими прогнозами, перехід від теплої погоди до прохолоднішої станеться відносно рано. У вересні ще може бути теплою погодою, але у жовтні прогнозується значне похолодання.

Загалом кліматичне явище Ель-Ніньо впливає на погодні умови в Україні, що призводить до аномально високих температур восени 2023 року. Прогноз погоди вказує на поєднання теплих сонячних днів та можливість невеликої кількості опадів протягом усього сезону.

Читайте також  На Львівщині сталася моторошна НП в шахтах: всі подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело