Мобілізація буде добровільною: у Раді вирішили, що ТЦК більше не зможуть усіх відправляти на війну

Мобілізація буде добровільною: у Раді вирішили, що ТЦК більше не зможуть усіх відправляти на війну

Оце так поворот

Нардепи пропонують серйозно переглянути процес призову на службу
В Україні триває загальна мобілізація, але багато військовозобов’язаних не горять бажанням відправлятись на службу. У Раді розробили законопроєкт №9566, за яким таких громадян пропонується залучати до громадських робіт та відновлення країни.

Ініціатором документа є народний депутат від “Слуги народу” Георгій Мазурашу.

У пояснювальній записці йдеться: “… Захист Вітчизни можуть забезпечити лише вмотивовані громадяни, які готові і фізично, і морально воювати проти окупантів. На цьому неодноразово наголошують і самі учасники бойових дій, які звертають увагу, що на передову направляють невмотивованих, мобілізованих примусом громадян, які на фронті приносять лише зайві проблеми – вони можуть підвести підрозділ, побратимів у відповідальний момент, можуть залишити позицію, втекти, здатися в полон, або навіть гірше”.

Нардеп пропонує тих військовозобов’язаних, які з різних причин не можуть або не хочуть воювати, залучати до роботи на економіку, від якої залежить обороноздатність. Військкомати, своєю чергою, зможуть сконцентруватися на роботі із вмотивованими патріотами.

Тих військовозобов’язаних, які категорично відмовляються воювати, хочуть призивати на роботу на підприємства оборонного та інших секторів економіки, а також суспільно корисні роботи на договірних умовах. Оплата праці передбачається не нижче за мінімалку.

В той самий час офіційно працевлаштованих чоловіків з не менше ніж 0,75 ставки, які здійснюють підприємницьку діяльність та своєчасно сплачують усі податки та збори, пропонують не залучати до оборонних робіт.

Читайте також  "Викопайте собі яму і живіть у ній!" Крик душі воїна вразив українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело