Будуть проблеми зі світлом і газом: для яких регіонів України зима буде найважчою

Будуть проблеми зі світлом і газом: для яких регіонів України зима буде найважчою

Експерти попереджають, що наступної зими найскладніша ситуація з енергоресурсами буде в кількох регіонах. Йдеться про нестачу електро- та газопостачання.

Про це розповів аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев.

На його переконання, серйозні проблеми з енергоресурсами матимуть жителі прифронтових міст, а також півдня. Все через те, що Росія своїми обстрілами пошкодила багато електро- й газорозподільних мереж. Відтак, якщо йдеться про забезпечення генерацією, що працює на газі та вугіллі, то найбільші негаразди очікуються у таких областях:

  • Запорізькій;
  • Херсонській;
  • частково у Миколаївській;
  • місцями у Дніпропетровській;
  • Харківській;
  • Донецькій;
  • контрольованій частині Луганської.

При цьому, якщо складна зима у прифронтових містах є очевидним викликом, то несподіванкою може стати Одещина.

Експерт пояснив, що до війни цей регіон був завжди проблемним для енергетиків. Там часто виходило із ладу обладнання, виникали аварії. Загалом відключення траплялися частіше, ніж де-інде. Регіон суттєво обмежений альтернативними лініями електропостачання і, що головне, залежить від мережі, яка йде через окуповане росіянами молдавське Придністров’я. Саме тому там можуть бути “сюрпризи” взимку.

“На Одещині багато залежить від стабільного функціонування повітряної лінії електропередач, яка йде через Придністров’я. Якщо з нею щось відбуватиметься, то Одеській області буде несолодко”, – додав Геннадій Рябцев.

Читайте також  Трьох українців затримали за бійку з різаниною у Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело