Наступний виклик від Росії: готується цільовий удар по українським містах

Росія готує ракети: українців попередили про нову загрозу

Україна теж готує відповідь.

Російські війська готують нову порцію ракетних ударів по українських містах. Думати інакше було б наївно, висловився в ефірі телемарафону представник ГУР Андрій Юсов.

Він зауважив, що треба бути морально готовими і до ударів росіян по енергооб’єктах, і по житлових будинках.

“Росія – держава-терорист. І практика ракетних терористичних ударів по українських містах – як по енергетичних, так і соціальних, житлових об’єктах… Це вже було багато разів. Думати, що щось змінилося, було б наївно”, – відповів Юсов.

Юсов підкреслив, що й Україна готується до такого розвитку подій, а партнери, усвідомлюючи усі ризики з боку РФ, посилюють українську ППО.

“Російські терористи можуть продовжувати такі терористичні атаки, і ми до цього маємо бути готові”, – підкреслив він.

Окремо представник ГУР зазначив, що росіяни не здатні “особливо нічого зробити” з українськими атаками на їхній флот у Чорному морі.

Удари РФ по Україні і відповідь ЗСУ
Протягом останніх кількох місяців російські окупанти здебільшого атакували портову інфраструктуру та військові об’єкти, при цьому не рахуючись з життями мирного населення.

Зокрема, ввечері 7 серпня російські терористи завдали чергового удару по цивільній інфраструктурі у Покровську. Станом на 20:40 було відомо про одного загиблого. Людей продовжують діставати з-під завалів, тож, імовірно, кількість жертв зросте.

Водночас Україна цілеспрямовано атакує російські кораблі у Чорному морі, щоб відігнати Чорноморський флот до берегів Росії.

Протягом цього місяця було завдано удару по російському десантному кораблю “Оленегорський Гірник”, що стояв на якорі в Новоросійську, а незабаром після цього – по нафтоналивному танкеру “Сіг” біля берегів Криму. Обидва були серйозно пошкоджені, і їх довелося рятувати буксирами.

Читайте також  Ближче до Нового року: Арестович розповів, коли може розпочатись повторний наступ на Київ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело