Усіх дітей хочуть поставити на облік: Батьки не розуміють, що діється

Усіх дітей хочуть поставити на облік: Батьки не розуміють, що діється

Усіх дітей в Україні планують поставити на облік.

В Україні зміниться механізм обліку дітей дошкільного та шкільного віку. Відповідний документ урядової постанови розроблено Міністерством освіти і науки та винесено на громадське обговорення.

Даною інформацією ділиться РадіоТрек. Якщо новий законопроект буде прийнято, що облік дітей проводитиметься з використанням автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту шляхом внесення, накопичення, актуалізації, обробки, аналізу та узагальнення інформації про дітей дошкільного та шкільного віку, у тому числі тих, хто не перебуватиме на навчанні.

Для ведення обліку в системі буде створено профіль дитини, в якому буде міститися інформація про її персональні дані, документи, місце та форма здобуття освіти, місце проживання або перебування.

Створювати цей профіль дитини у системі буде відповідний працівник навчального закладу під час зарахування дитини на навчання. Накопичення та актуалізація інформації у профілі дитини відбуватиметься шляхом електронної взаємодії між АІКОМ та інформаційними системами, а також шляхом внесення інформації до профілю дитини відповідними працівниками. Очікується, що завдяки такій обліковій системі будуть автоматично проведені статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку, вихованців та учнів, у тому числі дітей, не занурених у навчальний процес.

Пропозиції та зауваження до проекту прийматимуться до 14 серпня поточного року у будь-якій формі. Проте мами проти таких нововведень. Вони не розуміють сам процес та категорично проти експериментів над дітьми.

Читайте також  Ксенія Собчак показала фото сина і чоловіка! Ви такого точно не бачили ще!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело