Чекаємо на спеку під 40 градусів і вище: прогноз погоди в Україні на серпень

Чекаємо на спеку під 40 градусів і вище: прогноз погоди в Україні на серпень

У серпні в Україні очікуються справжні погодні гойдалки – зливи, на зміну яким зайде аномальна спека до +41 градуса.

Прогноз погоди на серпень озвучив синоптик Ігор Кібальчич.

З його слів, у деякі дні у серпні стовпчики термометрів покажуть близько +40 градусів. У південних регіонах у цей період очікується посуха та пожежонебезпечна погода, а в західних областях пройдуть сильні дощі.

“У 2023 році серпень у нашій країні очікується контрастним за розподілом температури повітря, а дощі пройдуть нерівномірно територією. У першій декаді місяця надходження сухого та спекотного повітря з Середньої Азії та Близького Сходу призведе до найбільш потужної в цьому році теплової хвилі (heatwave) на території України”, – спрогнозував синоптик.

Аномальна спека від +35 до +41 очікується у центральних, південних та східних областях у період з 5 по 9 серпня. У західних та північних регіонах у цей період буде відносно низький температурний фон.

Друга декада місяця почнеться з перебудови атмосферних процесів, на тлі яких денна температура знизиться і зросте ймовірність дощів. У третій декаді серпня на тлі динамічного характеру погоди над країнами Європи в Україні буде часта зміна циклонів та антициклонів, через що опади пройдуть у більшості регіонів країни.

Узагальнюючи вищевикладене, можна зробити висновок, що середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20…+26, що виявиться на 1,5-2 градуси вище за норму. У південних і східних областях місцями на 3-4 градуси вище за середні багаторічні показники за рахунок аномальної спеки на початку місяця”, – сказав Кибальчич у своєму прогнозі погоди.

Читайте також  Сніг по пояс та мороз -23: синоптик дав прогноз погоди в Україні на найближчі днів

Опадів зазвичай буде більше в західних областях – місцями їх випаде більше норми на 50-80%. А ось у південній частині України наприкінці серпня очікується посуха та перевага спекотних повітряних мас.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело