“Завтра колосальна гроза ввірветься прямо в ці області, лють стихії накриє цілий регіон”: фахівці про дощ і зливу

“Завтра колосальна гроза ввірветься прямо в ці області, лють стихії накриє цілий регіон”: фахівці про дощ і зливу

Експерти попереджають мешканців деяких областей про повернення дощової погоди. Варто очікувати на серйозні зливи, грози тощо.

Як інформує “Obozrevatel”, у середу, 26 липня, синоптики прогнозують в Україні погіршення погодних умов. Деякі області накриють дощі з грозами.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Протягом дня по всій території країни очікується мінлива хмарність.

В західних, північних, більшості центральних та Одеській областях прогнозують короткочасні дощі, подекуди грози. Значні дощі накриють вночі Волинь, Рівненщину та Житомирщину, а вдень Прикарпаття. На решті території України без опадів.

Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви до 15-20 м/с.

Температура повітря вночі по Україні передбачається в межах +17… +22 градусів, вдень +27… +32 градуси, на півдні Одещини та в Криму буде жаркіше – до +35 градусів. В західних та Житомирській областях, навпаки, температура буде прохолоднішою: +21… +26 градусів. В Карпатах вночі +11… +16 градусів, вдень +16… +21.

У Києві вдень короткочасні дощі, по області – грози. Температура вночі складе +20… +22 градуси, а вдень коливатиметься в межах +27… +29 градусів.

При цьому в західних, північних, Вінницькій, Черкаській, та Одеській областях грози, вночі у Волинській, Рівненській та Житомирській областях синоптики оголосили 26 липня штормове попередження. Очікується І рівень небезпечності, жовтий.

Читайте також  Трагічна аварія на Львівщині: батько на смерть переїхав свою дворічну доньку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело