Прийдеться працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо

Прийдеться працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо

Цього ще не вистачало для повного “щастя”

Українські підприємства у зв’язку з військовим становищем в Україні можуть вживати заходів щодо продовження робочого тижня. Відповідно до вимог Закону “Про організацію трудових відносин в умовах військового стану”, підприємствам дозволяється вводити шестиденний робочий тиждень та підвищувати тривалість робочого часу до 10 годин на день.

Докладніше про те, що українцям можуть збільшити робочий тиждень, повідомляє Державна служба України з праці.

Зазначається, що продовження робочого тижня належить до працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури. Для таких працівників, яким зазвичай встановлюється скорочена тривалість робочого часу, тривалість робочого тижня у період воєнного стану не повинна перевищувати 40 годин.

Таким чином, у період військового стану роботодавці мають право переходити на шестиденний робочий тиждень та змінювати графіки роботи працівників. Це дозволяє підвищити продуктивність та ефективність роботи, проте може призвести до скорочення щотижневого відпочинку до 24 години.

Застосування таких заходів дозволяє підприємствам, особливо у сфері оборони та забезпечення життєдіяльності населення, ефективно справлятися з викликами та вимогами воєнного стану.

Читайте також  До 1 грудня всі роботодавці мають подавати списки призовників до ТЦК СП: що це означає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело