Частині українців спростили процес отримання водійських прав: що і для кого змінилося

Частині українців спростили процес отримання водійських прав: що і для кого змінилося

Внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

В Україні певним чином спростили процес отримання посвідчення водія, проте не для всіх громадян. Що змінилося і кого це торкнеться, пояснили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до законодавства для отримання посвідчення водія потрібно подавати документи з відомостями про зареєстроване місце проживання одержувача. Ця норма ускладнює отримання водійських прав внутрішньо переміщеним українцям, тому її вирішили змінити.

Так, для громадян зі статусом ВПО дещо спростили процес отримання посвідчення водія – відтепер достатньо надати лише довідку переселенця.

“Таким чином, для ВПО передбачена можливість отримувати/обмінювати посвідчення водія без документів, які підтверджують задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) на території України. Їм достатньо надати довідку про взяття на облік ВПО, у якій зазначено фактичне місце проживання”, – пояснили в відомстві.

Зазначається, що для ще більшої зручності переселенці можуть надавати довідку не лише у паперовому вигляді, а й у електронному, в додатку “Дія”.

Читайте також  Школярі в Україні зможуть щомісячно отримувати по 1000 гривень

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело