Страшний висип після походу у басейн: українка розповіла про небезпечну хворобу, яку діагностували у дітей

Страшний висип після походу у басейн: українка розповіла про небезпечну хворобу, яку діагностували у дітей

Про інцидент мама потерпілої дитини.

Дітям діагностували ентеровірусну інфекцію.

Після відвідування комплексу Sofiya Aqua Club, що неподалік Рівного, у дітей з’явився висип. Мама потерпілої дитини Ніна Губійчук повідомила про те, що трапилося у Фейсбуці.

Після відвідування Аква зони в Софії, в моєї дитини і куми дитини появився жахливий висип на третій день. В когось таке ще було? Поки не проведено перевірку, ще не можу на 100% стверджувати, що то звідти. Але моя думка, що саме після того закладу все почалось,
— розповідає жінка.

У коментарях були дописи й інших користувачів про те, що у них також після відвідування басейну з’явився висип.

Батьки дітей звернулися до медиків, та отримали попередній діагноз – ентеровірус. Це захворювання передається фекально-оральним шляхом через недотримання правил особистої гігієни.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України, можливе інфікування при купанні у заражених водоймах.

Стежити за санітарним станом води відповідно до закону мають власники, жодні контролюючі органи не здійснюють забори води. Тобто, ніхто сторонній не перевіряє якість води.

На офіційній сторінці у Фейсбуці Sofiya Aqua Club з’явився такий коментар:

Ми регулярно відбираємо зразок води на лабораторні дослідження та це перша така скарга за весь час. Ми завтра спеціально відберемо ще раз зразок води та відправимо на лабораторне дослідження. У той день у комплексі відпочивало близько тисячі гостей та надійшла скарга лише від вас. Так, як нашому комплексові немає, що приховувати від своїх гостей, воду можуть відібрати інші контролюючі органи.

Читайте також  Кожен день у школі буде тематичним: у Міносвіти розповіли про нові правила за якими навчатимуться школярі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело