Чималий штраф і навіть громадські роботи: у Раді хочуть посилити покарання для дітей

Чималий штраф і навіть громадські роботи: у Раді хочуть посилити покарання для дітей

Як же так?

В Україні планують посилити покарання за порушення правил дорожнього руху
Ця ініціатива виходить за рамки лише порушень, пов’язаних з транспортними засобами та охоплюють такі порушення, як перехід на пішохідному переході або необережна їзда на велосипеді. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект. Інформацією ділиться автосота.

Автори законопроекту особливу увагу привертають до того, що статистика свідчить про невтішну тенденцію. Справа в тому, що найчастіше жертвами дорожньо-транспортних пригод стають діти вікової категорії від 5 до 14 років, а також молодь віком від 15 до 29 років.

Разом з тим необхідно визнати, що на поведінку дітей більшою мірою впливають їхні батьки, родичі та люди, що їх оточують. По суті, дії батьків можуть випадково стати прикладом для неповнолітніх.

Враховуючи величезну кількість аварій за участю дітей або в їх присутності, законопроектом пропонують посилити покарання за порушення правил дорожнього руху.

Нововведення торкнутися тих випадків, коли пішоходи ігнорують сигнали світлофора, переходять дорогу в недозволеному місці або безпосередньо перед транспортними засобами, або ж порушують ПДР під час керування велосипедом або автомобілем.

Жорсткі санкції будуть застосовуватися, коли такі правопорушення здійснюватимуть діти віком до 16 років. У разі ухвалення відповідного законопроекту запропоноване адміністративне покарання тягне за собою штраф у розмірі близько 850 гривень, а також можуть зобов’язати виконувати від 20 до 40 годин цивільних робіт.

Читайте також  Україна може безкоштовно отримати вакцину від COVID-19: Ляшко назвав умови

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело