Повісток поменшає: Кабмін ухвалив важливі рішення щодо мобілізації

Повісток поменшає: Кабмін ухвалив важливі рішення щодо мобілізації

В Україні загальна мобілізація, яку продовжили до 18 серпня. Мобілізація включає взяття на облік військовозобов’язаних чоловіків. Але існує категорія громадян, які мають броню від мобілізації і за новою постановою їх стане більше. Як стало відомо, в Кабміні внесли зміни до постанови, яка регулює питання бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Таким чином, підприємства чи організації, які вважаються критично важливими, можуть звернутися до державних органів для бронювання робітника.

Зміни у постанові передбачають:

– розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) враховується при визначенні податкових критеріїв, які є визначальними для бізнесу (передбачає, що податки, збори, платежі, сплачені підприємством у звітному податковому році, перевищують 1,5 млн євро);

– підприємства ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю можуть бути визнані критично важливими відповідно до двох критеріїв, а не трьох, як раніше;

– застосовується єдиний підхід до визначення кількості військовозобов’язаних для бронювання в органах місцевого самоврядування та державних установах.

Щоб вважатися критичним підприємством (для бронювання співробітників) потрібно відповідати наступним трьом критеріям із семи:

1)Підприємство є резидентом “Дія.City”. Це спеціальний правовий режим для IT-індустрії. Він почав діяти у лютому 2022-го.

2)Мінімальна сума платежів на користь держави податкового року перевищує еквівалент €1,5 млн.

3)Сума надходжень в іноземній валюті, крім кредитів і позик, за звітний податковий рік перевищує еквівалент €32 млн.

4)Підприємства мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

5)Підприємства мають велике значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади.

6)Розмір середньої зарплати на підприємстві за останній календарний квартал становить не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за звітний період.

Читайте також  Астрологічне пророцтво Рубіни Цибульської для України та не тільки...

7)Відсутність заборгованості перед бюджетом

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело