В Україні очікується зростання курсу долара: експерт розповів, що штовхає валюту вгору

В Україні очікується зростання курсу долара: експерт розповів, що штовхає валюту вгору

Американська валюта може подорожчати з двох причин, на думку експерта.

Останнім часом курс долара був стабільним, але деякі фактори зможуть спровокувати його коливання вже найближчим часом. Про це попередив доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

На його думку, американська валюта може подорожчати з двох причин – підвищення тарифів на електроенергію та зростання цін на пальне.

Проте експерт вважає, що коливання курсу не будуть суттєвими, тож зупиняться в межах 1 гривні. Зокрема, на тижні з 10 по 16 липня.

“Зараз потроху ціни на пальне змінюються, але долар поки що перебуває у більш менш стабільному стані. Я боюся, що долар готується дати якусь різку реакцію на такі дії”, – висловився він.

Наразі в Україні є значні золото-валютні резерви у розмірі 39 мільярдів доларів, але зростання внутрішніх цін може вплинути на готівковий курс долара. За попередніми прогнозами, наступного тижня в обмінних пунктах він буде на рівні 37-38 гривень.

А ось станом на 9 липня курс долара в українських банках становить 36,75 грн (купівля) та 37,35 (продаж). Якщо говорити про готівковий курс, купівля – 37,13, а продаж – 37,24. Курс від Національного банку не змінюється та встановлений на рівні 36,56 грн.

Читайте також  Володимир Гройсман: З моменту незалежності України ніколи на місцях не було стільки грошей, скільки регіони отримали зараз завдяки фінансовій децентралізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело