Спека, ураганний вітер та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погодні “сюрпризи” у понеділок, 10 липня

Спека, ураганний вітер та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погодні “сюрпризи” у понеділок, 10 липня

Актуальний прогноз
Прогноз погоди в Україні на понеділок, 10 липня
У більшості регіонів України встановиться комфортна температура, але не обійдеться без опадів. Синоптик Наталка Діденко поділилася прогнозом погоди на Facebook-сторінці.

За прогнозом, у більшості регіонів України повітря прогріється вдень у районі +23…+28. Тільки на Закарпатті та місцями у південних регіонах країни буде спекотніше – до +30.

При цьому синоптик попереджає про “веселий” вітер, місцями з поривами до 15-18 м\с, він буде північно-західного напрямку.

Дощів, можливо, з грозами в перший робочий день варто очікувати в північних областях України, в Карпатах. Надвечір, опади дістануться центральних областей. На решті території країни має бути сухо та сонячно.

У Києві у понеділок, 10 липня, Наталка Діденко не виключає, що пройде дощ із грозою. Вітер буде із північного заходу, сильний. Температура протягом дня триматиметься на показниках +23…+25.

Діденко поділилася, що протягом усього робочого тижня не буде сильної спеки. Тому можна дихати вільно, відпочивати, спокійно працювати. Але при цьому синоптик закликає не забувати допомагати нашим захисникам.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко в інтерв’ю ТСН зазначив, що липень завжди є найспекотнішим місяцем літа.

Але при цьому часто буває нестійка погода з грозами, градом та зливами, які ми спостерігали в останні дні. За його прогнозом, у липні в Україні температура в середньому протягом місяця буде +25. На півдні та сході країни вдень у тіні може бути +34…+41.

Загалом температура цього місяця має бути теплішою, ніж торік приблизно на 1-2 градуси. Опадів також має випасти більше, але вони можуть пройти нерівномірно. Тобто в цілому синоптик дуже точно описав погоду на поточний місяць по країні.

Читайте також  Турчинов назвав умову, за якої звільнення Донбасу займе всього кілька тижнів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело