Вже з 10 липня: українцям по-новому виставлятимуть рахунки за комуналку

Вже з 10 липня: українцям по-новому виставлятимуть рахунки за комуналку

Важливі зміни
Кияни отримуватимуть комунальні платежі за послуги по-новому
З понеділка, 10 липня, з’явиться нова послуга, внаслідок якої киянам по-новому виставлятимуть рахунки за комунальні послуги, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Вони зможуть повністю відмовитися від паперових платіжок за комунальні послуги та отримувати їх лише в електронному вигляді.

Таку послугу “Центр комунального сервісу” (ЦКС) розробив через численні звернення споживачів з відповідною пропозицією.

Громадяни, як зазначається у повідомленні, стали частіше відмовлятися від отримання паперових рахунків-квитанцій на користь електронних.

Щоб перейти на електронні платіжки, киянам треба буде зайти до особистого кабінету та там внести такі зміни. З’явилася інструкція, що потрібно зробити:

  • В особистому кабінеті з 10 липня у киян з’являться автоматичні спливаючі вікна з кнопками. У ньому необхідно вибрати адресу, за якою можна відмовитися від паперового рахунку. Також це можна зробити на сторінці керування профілем.
  • Якщо у киянина кілька нерухомостей, він бажає відмовитися від паперових платіжок на всі адреси, потрібно натиснути кнопку “Відмовитися від усіх об’єктів”.
  • Якщо споживач хоче відмовитись лише за конкретною адресою, тоді необхідно натиснути кнопку “Перейти до налаштувань” та вибрати потрібний об’єкт.
  • На електронну пошту споживача після цього має надіслати повідомлення про підтвердження відмови від отримання паперових платіжок.

Також можна відмовитись від паперових платежів, залишивши відповідну заяву у районному сервісному центрі ЦКС.

Також наведено переваги електронних платежів:

  • Вони приходять швидше в електронних сервісах: в особистому кабінеті споживача, мобільному додатку «Комуналка» або на сайтах постачальників житлово-комунальних послуг та інших платформ;
  • На сайті ЦКС можна дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення, який ідентичний паперовій версії. У разі потреби його можна роздрукувати;
  • Сплатити рахунок за комуналку можна онлайн у будь-якому місці та в будь-який час.
Читайте також  Українцям в травні роздадуть гроші: хто і скільки отримає

Комуналку можна буде, як і раніше, у банківських чи поштових касах. Для цього достатньо повідомити касира адресу, за якою ви хочете оплатити послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело