Долари зі знижкою: чому в обмінниках продають деяку валюту за зниженим курсом

Долари зі знижкою: чому в обмінниках продають деяку валюту за зниженим курсом

Власники та працівники обмінних пунктів незадоволені новою політикою Нацбанку. Не так давно головна фінансова установа країни розпорядилася запровадити нові умови приймання валюти.

Тепер обмінникам заборонено стягувати комісію під час приймання доларів старого зразка. Українці стали масово продавати долари, випущені до 1996 року, але є нюанс.

Проблема в тому, що купувати долари старого зразка українці відмовляються – вони віддають перевагу новим купюрам. Таким чином, купюри в хорошому стані, але випущені давно, накопичуються у фінансових установах, продати їх практично неможливо.

Один із власників обмінних пунктів розповів:

Якщо за день в одну точку здають десять тисяч (старих) доларів – а ця сума приблизно відповідає реальному денному обороту, – на які не буде попиту, то цю точку можна буде закривати. Обмінник не зможе працювати на продаж день, два, чотири.

Унаслідок заборони Нацбанку в деяких обмінних пунктах долар сьогодні можна придбати за курсом 36,5 за того, що реальний курс 36,8. Зазначається, що, навіть попри знижений курс, українці намагаються не купувати долари старого зразка.

Читайте також  Продовжує “наступ”: гривня невблаганно зростає. Долар зазнає поразок на всіх фронтах – думка експертів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело