Росія може підірвати ЗАЕС – генерал-майор СБУ

Росія може підірвати ЗАЕС – генерал-майор СБУ

Втім, він заспокоїв, що знищити ЗАЕС не так і легко, оскільки просто так підірвати реактор не можна.

Росії може підірвати Запорізьку АЕС, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ. Країна-терористка руйнацією Каховської ГЕС показала, що готова йти на країні заходи.

Таку думку висловив генерал-майор СБУ Віктор Ягун в ефірі “Еспресо”.

“Росія цілком може вдатись до підриву ЗАЕС, щоб зупинити наступ ЗСУ або залишити Україні непридатні для життя території. Я розумію, що катастрофи на Запорізькій АЕС не буде. Оскільки просто так підірвати реактор не можна. Звичайні конвенційні засоби не здатні знищити АЕС. Для цього потрібне влучання потужної ядерної ракети. Тому вони можуть влаштувати катастрофу, подібну до Фукусіми, коли відбувався викид радіації через проблему з охолодженням реакторів”, – сказав він.

Ситуація на ЗАЕС через підрив Каховської ГЕС

Внаслідок підриву на Каховській ГЕС рівень води впав у водосховищі до “мертвої точки”. Це означає, що більше не можна робити водозабір для Запорізької АЕС. Директор “Енергоатому” Петро Котін запевнив, що на ЗАЕС передбачена ситуація, що з будь-яких причин може знижуватися рівень у Каховському водосховищі, навіть до повного його обезводнювання. В цьому випадку на Запорізькій АЕС є ставок-охолоджувач. Зараз на станції енергоблоки не працюють.

Читайте також  Окупанти виклали звіряче відео кастрації українського бійця: все, що відомо про жахливий злочин РФ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело