Важливе попередження для всіх українців: орки активізують масштабну операцію, до чого бути готовими.

Важливе попередження для всіх українців: орки активізують масштабну операцію, до чого бути готовими.

Подробиці
Влада Росії поширює фейки про початок контрнаступу ЗСУ

У Центрі стратегічних комунікацій Збройних сил України попередили, що російські сили посилили свої інформаційно-психологічні операції. Про це повідомляє пресслужба відомства.

“У російських Телеграм-каналах та соцмережах планується посилення навали поширення неперевіреної інформації про бойові дії ЗС України. Та й власних формувань”, – йдеться у повідомленні.

Представники Центру повідомляють, що російські пропагандисти будуть розповсюджувати неправдиву інформацію про контрнаступ, його напрямки та кількість втрат в українській армії. Мета таких дій – деморалізація українського населення та введення в оману громадськості, включаючи населення Росії.

“Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлено старі відео та фото, які показують підбиту техніку загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали” – наголосили у Центрі.

Також у ЗСУ нагадали, що правдиву інформацію можна отримати лише в оперативних зведеннях Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від офіційних спікерів ЗС України.

Повідомляється, що Росія заявила про ранковий контрнаступ українських сил на п’яти ділянках фронту 4 червня. За її даними, Україна ввела у бій 23 та 31 механізовані бригади зі стратегічних резервів Збройних Сил України, які підтримують інші військові частини та підрозділи, на півдні Донецького напрямку.

Імовірно, Київ залучив шість механізованих та два танкові батальйони. Метою такого контрнаступу, на думку Росії, є прорив оборони на найуразливішій ділянці фронту.

Проте оборонні завдання ЗСУ за оцінками Росії не виконані, і українські військові зазнали втрат у живій силі та техніці.

Читайте також  Нові правила оплати за доставку газу: важливе попередження

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело