Масований ракетний удар 9 травня по Україні та загострення у білорусі: з’явилося термінове попередження

Масований ракетний удар 9 травня по Україні та загострення у білорусі: з’явилося термінове попередження

Українців просять бути обережними та не піддаватися провокаціям
Ворог може готувати провокації на 9 травня
Російські окупанти неодноразово пов’язували масовані атаки на Україну з “важливими” для москви датами. Чергові провокації можуть відбутися і 9 травня. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у ефірі національного телемарафону.

“На 9 травня росія може готувати провокації… Починаючи з 2014 року, окупанти використовують подібні провокації і не виключено, що і зараз ми з цим зіткнемося. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних датам, наприклад, 9 травня”, – повідомив Юсов.

Також чиновник не виключає, що росія може використати провокації не лише на території України, а й проти білорусі, можливо, з метою залучення білоруської армії до конфлікту з Україною за допомогою операції “під фальшивим прапором”.

“Ніхто ні в Україні, ні в іншому світі в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде”, – зазначив він.

Що кажуть експерти

На думку військового експерта Олега Жданова, росія не проґавить шансу завдати “найменш масованого” ракетного удару під час святкування “дня перемоги”. Якщо в росії буде 20-30 ракет, то вони можуть бути запущені по Україні. Однак Жданов не виключає, що на території росії також можуть статися провокації, в яких москва звинуватить Україну.

За словами Жданова, росія може не обмежуватися випуском ракет, таких як Х-101, Х-555, Х-22, а використовувати також дрони та високоточні крилаті ракети, такі як “Кинжал”.

“Це буде комплексний удар: дрони та ракети. Зокрема, я не виключаю застосування Кинджалів. Хоча ймовірність дуже низька, тому що Кинжалів дуже мало, і це не серійні Кинджали, а ракети, які проводилися на замовлення науково-дослідного інституту… По Кинджалам я сумніваюся, але решта – Х-101, Х-555, Х-22 і дрони – цей комплект, на жаль, цілком можемо побачити в нашому небі”, – повідомив експерт у коментарі “Фактам”.

Читайте також  "Ми будемо разом із Кримом": астролог обнадіяв прогнозом на 2023 рік

Як зазначив Жданов, військова техніка, яка візьме участь у параді на червоній площі в москві, могла б стати легітимною військовою метою для ЗСУ, але Україна не битиме по ній, оскільки це масовий захід з великою кількістю цивільного населення. Тому варіант нападу на військову техніку в росії Київ не розглядає.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело