Долар знову здивував усіх: банки та обмінники серйозно оновили курси валют на понеділок, 8 травня

Долар знову здивував усіх: банки та обмінники серйозно оновили курси валют на понеділок, 8 травня

Свіжі дані
Опубліковано курс валют в Україні на понеділок, 8 травня
З’явилася інформація, який курс валют в Україні складає на початку нового робочого тижня. Свіжі дані опубліковано на сайті Мінфіну.

Середній курс долара у банках складає у купівлі 37,30 грн, що на 0,10 грн нижче. У продажу – 37,75 грн, що на 0,05 грн нижче. Готівковий курс долара склав 37,58 грн. у купівлі, а у продажу – 37,66 грн., що на 0,01 грн. нижче.

Середній курс євро у банках не змінився. Його купують за 41,00 грн., а продають за 41,60 грн. Готівковий курс євро склав у купівлі 41,35 грн, а у продажу – 41,52 грн, що на 0,02 грн вище.

В Інфляційному звіті НБУ, який нещодавно був опублікований фінансовим регулятором за квітень 2023 року, вказується, що з початку цього року спостерігається покращення ситуації на валютному ринку України.

Але при цьому зазначається, що стійкість курсу більшою мірою забезпечується внаслідок жорстких валютних обмежень.

У НБУ наголошують на неоднорідній ситуації на валютному ринку протягом першого кварталу 2023 року. На початку цього року попит на валюту залишався високим, відбиваючи високі витрати уряду наприкінці 2022 року.

Внаслідок покращення ситуації в енергетичному секторі попит на валюту поступово послаблювався. Навесні суттєво знизилися обсяги купівлі безготівкової валюти населенням. Зазначається і менший попит на іноземну валюту на готівковому ринку.

За прогнозом експертів, курс долара може до літа зрости на 1 грн., але якщо станеться зупинка “зернової угоди”.

Але НБУ, як зазначають аналітики, має величезні резерви та можливості, щоб утримати його від небажаних коливань.

Читайте також  Чи буде долар по 50: чи варто зараз купувати валюту - несподіваний прогноз

НБУ заявив, що планує утримувати офіційний курс долара на рівні 36,56 грн до того моменту, поки в Україні не покращає ситуація на валютному ринку, а інфляція не стабілізується.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело