Нарешті спека: синоптик розповіла, коли дощі покинуть Україну

Нарешті спека: синоптик розповіла, коли дощі покинуть Україну

Українцям доведеться насолоджуватися гарною погодою не довго – травень буде дуже мінливий.

За прогнозом метеорологів, третій місяць весни в Україні розпочнеться з антициклонічної діяльності, яка торкнеться Центральної та Східної Європи. Згідно з експертами, з 1 по 2 травня по всій країні переважатиме сонячна та суха погода. Проте, починаючи з 3-4 травня, термобаричне поле почне перетворюватися на циклонічне, і цей процес викличе повернення дощів та хмарної погоди на кілька днів.

Детальніше про це інформує синоптик Ігор Кібальчич.

Повідомляється, що з 6 по 10 травня очікується аномально холодна погода, і у нічний час можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Однак приблизно з 11-12 травня почнеться поступове підвищення температури повітря, але вона все ще залишатиметься нижчою за норму до середини травня.

Такий прогноз метеорологів викликав занепокоєння серед мешканців країни, особливо у тих, хто займається сільським господарством. У зв’язку з аномально холодною погодою, багато сільськогосподарських підприємств важко з продукцією, у тому числі з вирощуванням овочів і фруктів. Багато місцевих жителів мають побоювання, що запаси продуктів можуть стати обмеженими.

Проте експерти мають надію, що погода почне покращуватися з середини травня, що дозволить вийти сільськогосподарським підприємствам на планові показники виробництва та рівень ефективності. Водночас для українців це не перша погодна несподіванка, і вони звикли адаптуватися до різних кліматичних умов.

Читайте також  Погода в червні: аномальна стихія зіпсує українцям початок літа

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело