Вже з травня українцям почнуть видавати гроші на оплату комунальних послуг. Кого торкнеться

Вже з травня українцям почнуть видавати гроші на оплату комунальних послуг. Кого торкнеться

Перевірте список субсидіантів, яким належить виплати – можливо, ви також можете претендувати.

В Україні є програма житлової субсидії, яка продовжується навіть у період відсутності опалювального сезону (1 травня – 30 вересня поточного року).

Нагадаємо, що право на отримання житлової субсидії мають:

– сім’ї, що складаються з ВПО (внутрішньо переміщених осіб);
– сім’ї, в яких є наймаються житла та сплачується плата за комунальні послуги;
– сім’ї, де кількість зареєстрованих проживаючих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих;
– Сім’ї, які звертаються за призначенням субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Для подання документів на отримання субсидії необхідно звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду особисто, надіслати заяву поштою, через веб-портал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток ПФУ.

Також слід зазначити, що розрахунок субсидії на сезон, що не опалюється, здійснюється на підставі середньомісячного доходу за III й IV квартали попереднього року. При цьому обліковується пенсійна виплата у розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Важливо враховувати, що субсидії та пільги на період, що не опалюється, призначаються автоматично для більшості заявників, які отримували житлову субсидію в період опалювального сезону на підставі наявної інформації в Пенсійному фонді, за умови відсутності змін даних про наявність майна та склад сім’ї.

Читайте також  "Долар несеться до остаточного фіналу, курс валют здолав психологічну межу і рекорд": 9-й день в обмінниках щось неймовірне

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело