40 градусів у квітні: на європейську країну насувається хвиля спеки

40 градусів у квітні: на європейську країну насувається хвиля спеки

Через високі температури повітря Іспанія вже зіткнулася з надзвичайною посухою, яка загрожує врожаю.

Маса теплого і сухого повітря, що надходить з Африки, спричинить раптове підвищення температури в Іспанії. Термометри досягнуть показників, характерних для літнього періоду — зокрема, у столиці країни Мадриді буде 34 градуси, у Сарагосі – 36, а в Севільї – 39 градусів.

Про це повідомляє видання Marca з посиланням на Національне метеорологічне агентство Іспанії.

У повідомленні йдеться, що наприкінці квітня в Іспанії очікується “виняткова” хвиля спеки. Це пов’язано з масою теплого і сухого повітря з Африки, яка в поєднанні з сильним сонцем спричинить температуру, “характерну для літа та винятково високу для цього періоду”.

Весь тиждень у країні поступово потеплішає з півдня. У вівторок і середу в південній половині Піренейського півострова буде фіксуватися температура вище 30 градусів, а в Мурсії, Валенсії та Андалусії повітря прогріється 35 градусів.

У четвер і п’ятницю температура ще більше підвищиться. 30-градусна спека пошириться на північ країни, на півдні – 35 градусів і до 40 градусів уздовж долини Гвадалквівіру в Андалусії, з тропічними ночами (коли стовпчик термометра не опускається нижче 20 градусів вночі).

Ця хвиля спеки турбує Іспанію, оскільки країна вже зіткнулася з надзвичайною посухою, яка загрожує врожаю. Наприкінці тижня очікується нове зниження температури через “надходження більш прохолодної та вологої повітряної маси” із заходу.

Читайте також  У столиці через зауваження аптекаря щодо маски чоловік відкрив стрілянину – поліція

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело