Прогноз погоди на тиждень, 24-30 квітня: Україну знову охоплять дощі, місцями грози і град

Прогноз погоди на тиждень, 24-30 квітня: Україну знову охоплять дощі, місцями грози і град

Майже протягом усього тижня дощитиме.

Протягом наступного тижня, 24-30 квітня, в Україні дощитиме. Атмосферні фронти та циклонічна діяльність сприятимуть випаданню опадів різної інтенсивності. На цьому тлі поступово почне підвищуватися температура повітря. У південних, центральних та східних областях в окремі дні температурні показники перевищать норму на кілька градусів.

Якою буде погода на цьому тижні, розповів у своєму огляді синоптик Ігор Кібальчич.

У понеділок, 24 квітня, вночі дощів не буде, але вже вдень на території всієї країни будуть короткочасні дощі, а місцями з грозами та навіть градом. Вночі та вранці місцями туман, видимість – до 200-500 метрів. Температура повітря вночі становитиме +4-9 °С, а вдень +15-20°.

У вівторок, 25 квітня, лише на заході та сході дощитиме вночі, але вже вдень опади охоплять й інші регіони – за винятком центральних, південних областей. Вночі та вранці можливий туман. Вночі стовпчики термометрів покажуть 5-10° тепла, а вдень – 14-19° вище нуля.

У середу, 26 квітня, дощитиме на крайньому сході і заході, а також у Київській, Чернігівській та Одеській областях. Температура вночі становитиме +5-10°, а вдень – +15-20°С. У південних областях повітря прогріється до +19-23°.

У четвер, 27 квітня, вночі дощі очікуються у західних, Одеській, Київській областях та на Приазов’ї. Вдень опади будуть на більшій частині України. На Лівобережжі – сильні зливи із градом. На заході вночі синоптики прогнозують +2-7°, а вдень +9-14°. На решті території – вночі +7-12°С, вдень +16-21°.

У п’ятницю, 28 квітня, дощова погода збережеться у південних, центральних східних областях та на Сумщині. Вдень місцями пройдуть сильні дощі, на сході із грозами. Температура повітря вночі на заході та півдні складе +2-7°, на решті країни +7-12°. Вдень повітря прогріється до +10-15°, а на сході стовпчики термометрів піднімуться до +20°.

Читайте також  Вдарить мороз -6 градусів і будуть дощі: коли погода принесе неприємний "сюрприз"

У суботу та неділю, 29 -30 квітня, дощі збережуться переважно на Лівобережжі України. На решті території країни без істотних опадів. Температура повітря вночі становитиме +4-9°, а вдень +14-19°.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело