Синоптик спрогнозував зміну погоди в Україні: чого чекати

Синоптик спрогнозував зміну погоди в Україні: чого чекати

Наприкінці тижня опадів в Україні стане менше, а температура підвищиться

Найближчими вихідними у південних та східних регіонах збережеться дощова та прохолодна погода. Натомість у західній частині країни стане більше сонця та поменшає опадів. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Він пояснив, що волога та прохолодна погода, яка встановилася останніми днями на більшій частині території нашої країни, пов’язана із впливом малорухомого південного циклону Sven.

За його прогнозом, найближчими днями спостерігатиметься вплив атмосферних фронтів південного циклону, особливо у Лівобережній частині України – там пройдуть дощі, подекуди у супроводі гроз.

Поступово, за прогнозом синоптика, атмосферний тиск почне підвищуватись і баричне поле перетвориться на малоградієнтне по всій Україні.

“Вже в неділю дощів стане помітно менше, і вони матимуть короткочасний характер. Крім того, температура поступово підвищиться до більш комфортних показників”, – прогнозує синоптик.

Потепління в Україні – прогноз синоптика
Про те, що на вихідних в Україні очікується потепління, каже й синоптик Наталка Діденко.

За її даними, сьогодні та завтра в Україні ще буде прохолодно, а пототім температура підвищиться. Зокрема, за словами синоптика, суттєве потепління прийде до України після суботи, з 23-24 квітня.

Читайте також  “Ночуємо в Адміністрації Президента”: Кошовий зізнався, як змінилися його стосунки з Зеленським після виборів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело