«Шокуюче рішення уряду щодо пенсій в Україні: хто зможе отримати пенсію незалежно від страхового стажу?»

“Пенсія для українців, уряд прийняв радикальне рішення”: яких змін чекати пенсіонерам в Україні

Деяким українцям виплачуватимуть пенсії незалежно від наявності страхового стажу. Йдеться не про інвалідів, а також не про тих, кому призначають пенсію на пільгових умовах. Це стосується членів сімей українців, які зникли безвісти.

Як інформує “biz today.ua”, про те, хто матиме право на таку пенсію та як довго її можна буде отримувати, повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

На сьогодні в Україні було вирішено питання із соціальною допомогою родичам загиблих військовослужбовців, а також тих, хто перебуває d полоні. Проте велика категорія громадян не отримувала належної соціальної підтримки. Це стосується родичів зниклих безвісти. На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім’ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні, та що з ними сталося. У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає серед живих, але доки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти.

Наразі влада подбала про те, щоб їхні рідні хоча б менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника.

В Україні буде створено Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Причому до цього реєстру увійдуть як військові, так і цивільні особи, доля яких наразі невідома.

Наявність людини в цьому списку буде гарантією того, що її рідні отримуватимуть пенсію через втрату годувальника. Причому не має значення, чи був у безвісти зниклого достатній страховий стаж для отримання пенсії, чи його не було. Членам сім’ї, яких він утримував, все одно виплачуватимуть пенсію. Виплати триватимуть, доки людина рахуватиметься безвісти зниклим.

Читайте також  Кому з 1 липня не підвищили пенсії. Що це означає і що варто знати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело