Готуємося до потужного землетрусу: названо місто, де обваляться будинки

Готуємося до потужного землетрусу: названо місто, де обваляться будинки

Після того, як у Туреччині сталося кілька землетрусів, в Україні стали задаватися питанням, а яка ймовірність такого лиха у нас.

Землетруси в Туреччині змусили рухатися тектонічні плити по всій земній кулі. Практично щодня у ЗМІ з’являється інформація про те, що десь відбуваються підземні поштовхи. А що щодо України?

Докладніше про це інформує Главред, посилаючись на заяву директора Інституту геофізики Національної академії наук України Олександра Кендзера. Експерт повідомив, що в Україні ймовірність такого руху земної кори досить велика. Може навіть так статися, що землетрус магнітудою понад 7 балів станеться у Києві.

Важливо сказати, що в ніч проти 27 лютого в Україні зафіксували землетрус, який стався о 03:15 в районі селища Велика Добронь, що за 19 кілометрів на захід від Мукачева Закарпатської області.

“На нашій території можуть бути і сильніші землетруси, ніж 3,3 бали. Інформація про те, де можуть бути сильніші землетруси, показана на картах сейсмічного районування на території України. Землетрус може бути і в Києві. Якщо подивитися на карту, то буде видно, що у Києві максимальні землетруси на ґрунті третьої категорії сейсмічної властивості були й виявлялися як семибальні”, – заявив Олександр Кендзера.

У ніч проти 27 лютого в Україні стався землетрус магнітудою 3,7 бала. Попри те, що це був досить незначний землетрус, він все одно нагадав, що Україна перебуває в зоні підвищеного ризику землетрусів.

Читайте також  Важливий нюанс:В МЗС таке розповіли про безвіз, що у Вас зникне дар мови

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело