“Стягнули велику кількість сил та засобів”: експерт назвав можливі напрямки наступу росіян

За оцінками аналітика, серед чотирьох напрямків є лише один, де у окупантів налагоджена логістика.

На 12-му місяці війни знов усе частіше з різних джерел лунає інформація про ймовірний новий наступ росіян. За оцінками світової та української спільноти, він може статися в лютому-березні.

На думку військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив” Олександра Коваленка, зараз в Україні є 4 складні плацдарми, де військова обстановка може змінитися будь якого дня.

Про найбільш реальні сценарії розвитку подій він розповів в коментарі для ТСН.ua.

“Йдеться про лівобережну Херсонщину, Запорізьку область, Донецький та Луганський плацдарми. Росіяни концентрують сили та засоби у великій кількості, – каже Коваленко. – Але з цих чотирьох плацдармів вони можуть вести наступальні дії тільки на одному – на Донецькому. Це єдиний плацдарм, де вони мають більш-менш працюючу логістику та мають можливість вести наступально-штурмові дії. Поступово вони це роблять в напрямку Бахмута, Авдіївки, намагаються рухатися в напрямку Сіверська, Вугледара. Але там велика кількість ліній оборони ЗСУ, багато важливих висот для ведення артилерийського вогню, які контролюються ЗСУ. Росіяни, хоч і мають на цьому плацдармі велику концентрацію сил і засобів, але всі вони станом на зараз недоукомплектовані технічно. Тобто немає достатньої кількості техніки”.

За оцінками Коваленка, основна складова ворога – це піхота та підтримка артилерії.

“Але з артилерію у них не все добре через дефіцит снарядів, – вважає експерт. – Це помітно через те, що вони не можуть довго тримати високий тепм ведення вогню. Там є можливість наступати, але вона не повноцінна. Якщо казати про інші напрямки, то присутність сил і засобів, які є на Луганщині та в Запорізькій області – скоріш для оборони. Проблема з артилерією більша, ніж на Донецькому плацдармі. Якщо вони на Луганщині чи в Запорізькій області перейдуть до наступу, то ресурсу їм вистачить на півтора-два тижні. В разі знищення цього ресурсу вони не зможуть тримати оборону. Вони не зможуть блокувати контрнаступ ЗСУ. Тому, якщо резюмувати, наступ окупантів більш вірогідний на Донецькому плацдармі”.

Читайте також  Відомий мольфар назвав найнебезпечніші дати вересня: чого чекати від Росії та які міста у небезпеці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело