Двотижневий блекаут: експерти озвучили найгірший сценарій у разі атаки на енергетичну систему України

Двотижневий блекаут: експерти озвучили найгірший сценарій у разі атаки на енергетичну систему України

Українцям варто приготуватися до максимально неприємних наслідків.

Усіх жителів України попередили про те, що проблеми з енергопостачанням можуть бути ще серйознішими. Один із українських експертів поділився своєю думкою та сказав, що українці можуть залишитися без світла аж до 14 днів поспіль.

Повідомляється, що українським енергетикам потрібно близько тижня, щоб привести до більш-менш стабільної роботи електропостачання по всій Україні після ракетного обстрілу путінських терористів. Однак після кожної ракетної атаки з боку Росії дедалі важче відновлювати роботу критичної інфраструктури. Це говорить про те, що українцям потрібно приготуватися до масових відключень від світла, які можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Експерт у сфері енергетики Юрій Корольчук повідомляє, що вже на цьому етапі спостерігається серйозний дефіцит запасів обладнання для відновлення електромереж.

“Ключовий момент тут, що не вистачає обладнання. Те обладнання, яке треба заміняти, виводити з ладу те зруйноване, яке вже не підлягає відновленню, його мало, дефіцит. У принципі, те обладнання, яке використовують у більшості європейських країн, воно від інших Якщо його сюди привозити, то його треба підлаштовувати, переформатувати нашу систему на це обладнання”, – сказав Юрій Корольчук.

Крім цього, експерт зазначив, що якщо ракетні удари російських терористів потраплять туди, де вже все відновлено, це понесе за собою максимально неприємні наслідки.

“Якщо такі удари повторюватимуться по тих об’єктах, які вже відремонтовані, то, швидше за все, такий блекаут триватиме довше – не 5-6 днів, а до двох тижнів”, – заявив фахівець.

Читайте також  Україна продає ділянку з покладами руд золота

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело