У Молдові порушили кримінальну справу через проліт російських ракет

У Молдові порушили кримінальну справу через проліт російських ракет

Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю та особливими справами Молдови порушила кримінальну справу через інциденти, пов’язані з російськими ракетами.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Йдеться про випадки, коли три російські ракети перетнули повітряний простір Молдови (10 жовтня) і коли уламки збитої ракети впали в селі Наславча (31 жовтня).

Проліт ракет над територією Молдови розглядається як порушення правил польотів у повітряному просторі без попереднього дозволу.

Водночас, падіння уламків ракети в Наславчі розцінюється молдавськими правоохоронцями як «доставка, розміщення, приведення в дію або детонація вибухового або іншого пристрою, який має смертоносну дію».

У прокуратурі наголосили, що розслідують справу всебічно, а також запитуватимуть додаткову інформацію у країн, повітряний простір яких перетнули ці ракети.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня три ракети пролетіли над повітряним простором Молдови – їх зафіксували в районах Рибниці, Сорок та Флорешт. У Міноборони країни заявили, що ці ракети, які летіли в Україну, становили загрозу для інфраструктури Молдови та, зокрема, для цивільних літаків. росія так і не визнала, що ракети пролетіли через Молдову.

31 жовтня МВС Молдови повідомило, що у селі Наславча Окницького району впала ракета, збита українською зенітною системою. Згодом у відомстві уточнили, що не зафіксували порушення повітряного простору ракетами, оскільки на територію Молдови впали лише фрагменти збитої ракети.

Читайте також  Під Миколаєвом на людей напав бик, хворий на сказ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело