Пояснили експерти, чому Путін почав завдавати масованих ракетних ударів по території України

Чарльз Купчан, який служив помічником президента Обами та головою відділу Європи у Раді нацбезпеки США, дав свою оцінку причинам російського терору в Україні 10-11 жовтня 2022 року.

10 жовтня 2022 року Росія вперше з весни завдала ударів по найбільшим містам України. Так, у ранковий час пік уперше за 230 днів війни ракетних ударів було завдано по центру Києва. Крім того, потужні вибухи пролунали у Львові, Дніпрі, Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі, Харкові, Хмельницькому, Кременчуці та інших містах. Експерти із зовнішньої політики в один голос стверджують, що така поведінка Путіна є ознакою його гніву та помсти.

Так, наприклад, старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин Чарльз Купчан каже, що “немає жодних сумнівів, що Україна досягла суттєвих успіхів на полі бою приблизно за останній тиждень. Зараз вони ще й довели, що можуть повернути втрачені території”.

Саме тому, вважає експерт, Кремль подвоює, а не переглядає свою стратегію у війні проти України. Про це пише The Washington Post.

Експерт переконаний, що масовані атаки пов’язані з вибухом на незаконно побудованому Кримському мосту, який став стратегічною та символічною катастрофою для диктатора Кремля Путіна.

Купчан нагадав заяву Путіна, який підтвердив масові удари по всій Україні, сказавши, що це є відповідь на вибух на Кримському мосту.

“Я думаю, що атаки по всій Україні були спрямовані Путіним у відповідь на заклик до помсти. І по суті, сказати, що росіяни жорстко даватимуть здачі за українські атаки на російські позиції”,- сказав Купчан, який також викладає міжнародні відносини у Джорджтаунському.  Університеті.

У свою чергу Ден Гамільтон, іноземний старший науковий співробітник Центру США та Європи Брукінгського інституту, попередив, що Росія, яка посилила свої атаки на цивільні території та інфраструктуру, найімовірніше, збереже цю тенденцію, оскільки Москва прагне посіяти страх.

Читайте також  У лютому Путін хоче піти на Київ і захопити Рівненську АЕС: астролог розповів, що буде на початку 2023 року

Експерти зазначають, що кремлівська ескалація відбулася після українських перемог, включаючи повернення міста Лиман, втечу зі сходу та півдня та звільнення земель в окупованих регіонах.

“Те, що ви все частіше спостерігаєте, це те, що Росія намагається атакувати громадянські цілі, а не за допомогою якоїсь конкретної військової стратегії. Це просто для того, щоб навіяти жах у серцях українців і показати їм, що росіяни із цим не змиряться”,- сказав Гамільтон.

Також експерт заявив, що удари в понеділок, 10 жовтня, є ще одним свідченням того, що Росія, незважаючи на пропагандистські твердження, не готова розпочати переговори.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело