Categories: Війна

Сил вистачить до літа: у розвідці розповіли, скільки протримається російська армія

У Головному управлінні розвідки Міноборони України спрогнозували, наскільки може вистачити потенціал країни-агресора

ЗСУ намагаються завдавати таких ударів по противнику, які йому покажуть, що подальше ведення бойових дій може призвести до краху армії РФ. Тим часом, ресурсів і сил у Путіна може вистачити щонайменше до літа наступного року.

Таким прогнозом в інтерв’ю Kyiv Post поділився представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

“Дуже багато залежатиме від міжнародної допомоги, насамперед, боєприпасами, озброєнням та військовою технікою. Також від тих чинних санкцій і тих, які будуть введені проти Російської Федерації. На сьогоднішній день санкції дуже ефективно працюють проти військово-оборонного комплексу РФ. У першу Насамперед, санкції стосуються виробництва ракетного озброєння, і ми чітко вже бачимо результати.

Головне управління розвідки Міноборони України постійно відслідковує, наскільки Росії вдається виробляти нове озброєння – ті самі “Калібри”, “Іскандери”, крилаті ракети, які застосовуються проти нашої держави. Санкції діють – але потенціалу Російської Федерації ще вистачить як мінімум до літа наступного року”, – зазначив він.

Скибицький також додав, що ресурс Росії насправді вичерпний.

“Надалі все залежатиме від тих факторів, які я назвав, але ресурс у Росії теж вичерпний. Ми постараємося завдати таких втрат, щоб ворог зрозумів, що подальші бойові дії стануть для нього крахом”, – резюмував він.

Щодо перспектив вторгнення з території Білорусі, за словами Скибицького, зараз це малоймовірно.

“Якщо говорити про загрозу широкомасштабного наступу з території Білорусі, то зараз її рівень низький, тому що всі основні з’єднання та частини російської армії перемістилися в інші райони. Той самий батальйон тактичної групи східного округу спочатку був на Харківському та Донецькому напрямках, зараз знаходиться у Херсонській. області, тому резерву та угруповань військ, здатних проводити наступальні операції з території Білорусі, поки що ми не бачимо.

Збройні сили Білорусі зараз проводять навчання, розгорнуті певні батальйони біля нашого кордону, але все це під контролем. Ми розуміємо та бачимо їхні заходи та готові реагувати у будь-який момент”, – каже представник ГУР.

Арт Іра

Recent Posts

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові “сюрпризи” після 18 липня

Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові "сюрпризи" після 18 липня В Україні…

4 години ago

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну Кабінет міністрів України змінив порядок вручення повісток.…

7 години ago

Загроза “ядерного апокаліпсиса”: з’явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ

Загроза "ядерного апокаліпсиса": з'явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ Олексій Гетьман прокоментував ядерний шантаж Кремля.…

9 години ago

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України…

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України Цього тижня, по…

11 години ago

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів Українські військовозобов'язані чоловіки призовного…

13 години ago

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми Уряд встановив розмір…

15 години ago

This website uses cookies.