Сил вистачить до літа: у розвідці розповіли, скільки протримається російська армія

У Головному управлінні розвідки Міноборони України спрогнозували, наскільки може вистачити потенціал країни-агресора

ЗСУ намагаються завдавати таких ударів по противнику, які йому покажуть, що подальше ведення бойових дій може призвести до краху армії РФ. Тим часом, ресурсів і сил у Путіна може вистачити щонайменше до літа наступного року.

Таким прогнозом в інтерв’ю Kyiv Post поділився представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

“Дуже багато залежатиме від міжнародної допомоги, насамперед, боєприпасами, озброєнням та військовою технікою. Також від тих чинних санкцій і тих, які будуть введені проти Російської Федерації. На сьогоднішній день санкції дуже ефективно працюють проти військово-оборонного комплексу РФ. У першу Насамперед, санкції стосуються виробництва ракетного озброєння, і ми чітко вже бачимо результати.

Головне управління розвідки Міноборони України постійно відслідковує, наскільки Росії вдається виробляти нове озброєння – ті самі “Калібри”, “Іскандери”, крилаті ракети, які застосовуються проти нашої держави. Санкції діють – але потенціалу Російської Федерації ще вистачить як мінімум до літа наступного року”, – зазначив він.

Скибицький також додав, що ресурс Росії насправді вичерпний.

“Надалі все залежатиме від тих факторів, які я назвав, але ресурс у Росії теж вичерпний. Ми постараємося завдати таких втрат, щоб ворог зрозумів, що подальші бойові дії стануть для нього крахом”, – резюмував він.

Щодо перспектив вторгнення з території Білорусі, за словами Скибицького, зараз це малоймовірно.

“Якщо говорити про загрозу широкомасштабного наступу з території Білорусі, то зараз її рівень низький, тому що всі основні з’єднання та частини російської армії перемістилися в інші райони. Той самий батальйон тактичної групи східного округу спочатку був на Харківському та Донецькому напрямках, зараз знаходиться у Херсонській. області, тому резерву та угруповань військ, здатних проводити наступальні операції з території Білорусі, поки що ми не бачимо.

Читайте також  Рухаються у правильному напрямку: астролог передбачила розгромні перемоги ЗСУ у листопаді 2022 року

Збройні сили Білорусі зараз проводять навчання, розгорнуті певні батальйони біля нашого кордону, але все це під контролем. Ми розуміємо та бачимо їхні заходи та готові реагувати у будь-який момент”, – каже представник ГУР.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело