Нова виплата у розмірі 4 тисяч: як українцям отримати матеріальну допомогу

Нова виплата у розмірі 4 тисяч: як українцям отримати матеріальну допомогу

Благодійність і співчуття до людей, котрі вимушені залишити домівки і переїхати якнайдалі від місць вибухів і руйнувань, виявляються нині на Закарпатті як ніколи раніше. Місцева влада вирішила віддячити своїм мешканцям за доброту фінансово.

На вулицях, площах міст і сіл Закарпаття ось уже шостий місяць людно як ніколи раніше. Ще б пак, одразу після початку бойових дій на Сході та Півдні України, сюди приїхали майже 300 тисяч українців з різних куточків і ще 600 тисяч перебували транзитом і перебралися через пункти пропуску в межах області за кордон. Найбільше людей із гарячих точок прийняли міста Ужгород і Мукачево, а також Тячівський і Рахівський райони. На днях стало відомо, як влада збирається віддячити закарпатцям за гостинність.

Так, стало відомо, що українці, які безоплатно прихистили вимушених переселенців, отримають одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету в розмірі 4 тисяч гривень. Про це сказано на сайті Закарпатська ОВА.

«Закарпатці, які безоплатно прихистили вимушених переселенців, отримуватимуть матеріальну допомогу з обласного бюджету. Відповідне розпорядження про внесення змін до регіональної програми „Турбота“ про посилення соціального захисту громадян на 2022-2024 роки підписав голова ОВА Віктор Микита», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одноразова виплата 4000 гривень надаватиметься за розміщення у вересні або жовтні 2022 року двох і більше внутрішньо переміщених осіб на період не менше 30 календарних днів.

Ці кошти дозволять частково компенсувати витрати на житлово-комунальні послуги та інші побутові потреби, зазначив Микита.

Закарпатцям потрібно подати заяву до виконавчого органу територіальної громади за місцем знаходження житла.
Також необхідно подати такі документи:

  • копію документа, що засвідчує особу заявника, та адресу його місця проживання;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які за своїми релігійними чи іншими переконаннями відмовилися від ідентифікаційного коду);
  • копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власника;
  • копію довідок внутрішньо переміщених осіб, тимчасово розміщених у житловому приміщенні заявника;
  • довідка про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги через банківську установу (за наявності відкритого рахунку).
Читайте також  "Коли станеться це, курс долара перетне фінальну межу": експерти пояснили, чоло очікувати в обмінниках після 1 лютого

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело