Генерал Романенко: Україна вже переможе цього року, якщо продовжиться західна допомога

Експерти різного рівня озвучують сьогодні і песимістичні та оптимістичні прогнози щодо термінів закінчення війни в Україні. Генерал Романенко назвав найважливішу умову, щоб це справді сталося.

Ні для кого не секрет, що останніми днями повним ходом на півдні та сході України відбувається контрнаступ Збройних сил України. Так, за словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, за останні кілька днів від окупантів звільнено понад 1000 кв. км української території. Українці радіють, адже якщо звільнення захоплених територій відбуватиметься і далі такими темпами, то Новий 2023 рік можна буде зустріти під мирним небом. Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко оцінив перспективу перемоги України у війні у 2022 році.

Так, військовий експерт не виключає, що війна може закінчитися вже цього року.

“Якщо протягом місяця-двох в Україну постачатимуть зброю, тобто можливість закінчити війну вже цього року. Якщо цього не станеться, війна продовжиться і у 2023 році. У такому разі наступний рік буде завершальним у війні”, – сказав Ігор Романенко. у чаті на Головреді.

Романенко також наголошує на необхідності правильної оцінки стан військ та резервів ЗСУ.

“Кілька днів тому всі чекали на дії виключно на херсонському та донецькому напрямках, але Генштаб ЗСУ провів розвідку, зосередив сили і завдав удару у родзинках і досяг успіху в Балаклії. Це дуже вдалий асиметричний крок у діях ЗСУ”, – заявив генерал.

Експерт вважає, що ближче до зими збройний конфлікт може перерости у напівзаморожений стан. За його словами, це станеться, коли “і у нас, і у противника сили вичерпаються до рівня, який буде достатнім для середньої інтенсивності бойових дій”.

Читайте також  Астролог назвала точний рік, коли почнеться нова війна

“Щоб звільнити всю Україну – очевидно, що закордонні партнери мають поставити Україні стільки ж озброєнь, скільки було поставлено за перші півроку війни. Адже на сьогодні співвідношення сил з погляду потенціалу, як і раніше, на користь Росії”, – каже колишній військовий.

Водночас генерал-лейтенант запасу та колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко впевнений, що наступний рік, 2023-й, стане завершальним у війні, яку розв’язав російський диктатор Володимир Путін проти України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело