Нова “залізна леді”: Ліз Трасс зайняла місце Бориса Джонсона. Що вона пообіцяла Україні

Нова “залізна леді”: Ліз Трасс зайняла місце Бориса Джонсона. Що вона пообіцяла Україні

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, обрана новим прем’єр-міністром та лідером Консервативної партії замість Бориса Джонсона, дала низку гучних обіцянок щодо війни України з Росією.

У 2014 році Ліз Трасс, яку постійно порівнюють із Маргарет Тетчер, стала наймолодшою ​​жінкою, яка увійшла до уряду Британії. Її призначили державним секретарем з питань довкілля, продовольства та сільських справ. Тоді їй було 38 років.

5 вересня 2022 року у Великій Британії підбили підсумки виборів лідера правлячої Консервативної партії — нового прем’єр-міністра країни. Перемогу передбачувано здобула глава МЗС Ліз Трасс. За результатами голосування серед членів правлячої партії (близько 175 тисяч осіб) вона набрала 57,4 відсотка голосів, обійшовши другого претендента — колишнього канцлера казначейства Ріші Сунака. Трас стане вже третьою в історії Великобританії жінкою, яка обійняла посаду глави уряду.

Політичні експерти кажуть, що Трас мала складну еволюцію політичних поглядів, проте вона зуміла прийти до неоконсерватизму з активною підтримкою України та протидією автократіям. В Україні сподіваються, що не залишаться без підтримки.

“Як прем’єр-міністр я буду найбільшим другом України, піду слідами Бориса Джонсона”, – запевняє Ліз Трасс.

Обіцянки Трас щодо війни в Україні:

  • більше допомоги Києву: гуманітарки та зброї;
  • Жодних компромісів із Путіним. Чиновниця називала російського лідера жахливим диктатором;
  • Готовність застосувати ядерну зброю. Трас уже неодноразово заявляла, що за гострої потреби Британія може використовувати ядерну зброю.

Міністр також обіцяла, що Британія “залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно”. Чиновниця пояснювала, що Україна є важливою для всіх європейців, оскільки бореться за майбутнє, демократію та суверенітет.

“…З кожною ракетою, яка потрапляє в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою та дитиною, які страждають, ми надаватимемо більше (допомоги Україні)”, – говорила Трасс.

Читайте також  "Убив сім'ю заради повії": сексуальна дружина зіркового футболіста звинуватила чоловіка у зраді

Вона пояснювала, що допомога Україні має одну мету – посилити президента Володимира Зеленського.

“…Ми знаємо, що Україна може виграти війну за підтримки вільного світу”, – зазначила чиновниця і додала, що ніхто не може почуватися в безпеці, допоки РФ не відійде.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело