РФ вимагатиме капітуляції України, навіть коли ЗСУ стоятимуть під Москвою

РФ вимагатиме капітуляції України, навіть коли ЗСУ стоятимуть під Москвою

Росія штучно створює проблеми та підвищує ставки, щоб мати сильнішу переговірну позицію. Навіть у разі повного військового розгрому РФ намагатиметься продовжувати гнути свою “дипломатичну” лінію.

Європа може вести нормальні дипломатичні перемовини лише з Україною, оскільки у Кремлі можуть ставити лише ультиматуми.

Про це російський опозиціонер, юрист та адвокат Марк Фейгін розповів “24 каналу”.

“Вони (у Кремлі – ред.) вже програючи під Москвою, будуть говорити Україні “давайте, капітулюйте перед нами”. Вибачте, але Росія не в тій ситуації. Але продовжує говорити про те, що Україна має демілітаризуватися, відмовитися від вступу до НАТО, денацифікуватися, та ще й визнати де-факто статус-кво територій, окупованих Росією”, – сказав Фейгін.

Він також висловив переконання, що ні Україна, ні Захід не мають жодних перспектив для діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним. Бодай якась передумова була б у разі готовності Москви обговорювати відведення військ на лінію 24 лютого.

“Бо повторення всього того самого – це точно не приведе до якогось результату. Тим більше, що все це супроводжується різними моторошними новинами: від Запорізької АЕС до Оленівки, від кастрування військовослужбовців до спроб “суду” над “азовцями”, – додав опозиціонер.

Він пояснив, що Росія не раз вдавалася до тактики, коли сама ж створювала проблему і за її розв’язання намагалася здобути якийсь дивіденд. Проте це не рівень діалогу.

“Тобто має бути щось реальне спочатку. Повітрям торгувати вже не вийде: війна до іншого зобов’язує. Тут не вдасться обдурити всіх, бо питання – життя та смерті”, – сказав Фейгін.

“Країни Західної Європи намагаються виступити миротворцями, але якось все мляво все одно виходить. Немає в цьому енергії та надії, що Москву вдасться вмовити на щось компромісне. Ще з Києвом можна якось співпрацювати, а Москва ставить ультимативні умови”, – додав юрист.

Читайте також  У найтяжчий час прийде допомога здалеку: в пророцтві священника Ілії знайшли слова про перемогу України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело