Окупанти замислюють підрив Запорізької АЕС, загрожуючи всій Європі катастрофою: замінували енергоблоки, чекають на ЗСУ

Окупанти замислюють підрив Запорізької АЕС, загрожуючи всій Європі катастрофою: замінували енергоблоки, чекають на ЗСУ

Російські військові вантажівки днями заїхали на територію АЕС, а окупанти почали розвантажувати невідомий вантаж, ймовірно, вибухівку.

На Запорізькій атомній електростанції в окупованому Енергодарі помічено підозрілу активність російських солдатів. Українське джерело “The Insider” стверджує, що на територію АЕС заїжджають ворожі військові вантажівки, а загарбники розвантажують невідомий вантаж.

За даними видання, колона військових машин прибула на територію АЕС 2 серпня і окупанти, ймовірно, замінували машинну залу першого енергоблоку вибухівкою.

За словами ще одного джерела, на території АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів і військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки, а територія навколо станції замінована ворожими військами.

А ще поблизу села Водяне біля АЕС знаходяться батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект окупанти зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами, причому частина боєкомплекту навіть усередині енергоблоку.

Є ймовірність того, що під час відступу ворог захоче “спалити за собою всі мости”, тож історія з Чорнобилем може повторитися, внаслідок чого під загрозою буде не лише Україна, а й кілька європейських країн.

Керував захопленням генерал-майор Олексій Домбровський, але після командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

 

Читайте також  В квітні будуть неочікувані події, які перевернуть все: українська провидиця попередила про важливий час

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело