Кучма попередив: не треба розраховувати, що Путін помре чи війна скоро закінчиться

Другий президент України поділився своїм баченням ситуації та розповів, коли може закінчиться війна

На думку Леоніда Кучми, наївно вважати, що російський диктатор Путін ось-ось помре чи думати, що війна в Україні закінчиться дуже швидко.

Другий президент переконаний, що Україні доведеться битися до останнього з російськими окупантами. Про це він розповів в інтерв’ю ВВС.

“Не треба розраховувати на те, що ось-ось помре Путін. Що санкції ось-ось економічно уб’ють Росію. Що російський обиватель раптом прозріє і вийде на антивоєнний протест. Нічого такого не буде. Україна має битися і вирішити все на полі бою”.

Звичайно, підсвідомо всім нам хотілося б, щоб кінець війні настав якнайшвидше, прямо зараз, адже кожна мить може загинути ще один наш воїн на фронті, ще одна дитина під російським обстрілом. Але я не думаю, що війна незабаром закінчиться. Те, як Путін гарячково збирає по в’язницях армію, а по східних автократіях – зброю, свідчить про те, що він все ще хоче вигризти якусь “перемогу”, – каже Кучма.

Він також назвав чинники, що вплинуть на перемогу України. Зокрема, вдалий контрнаступ ЗСУ.

“Є різні фактори, які здатні кардинально вплинути на перебіг і тривалість війни – наприклад, успіх нашого анонсованого контрнаступу на Південь, звільнення Херсона. І, навпаки, наближення холодного періоду без постачання російського газу, перспектива політичних криз та виборів на Заході – все це теж може впливати на терміни припинення вогню, але навряд чи на нашу користь.

Не забувайте, що зруйнувати єдність Європи, цілісність євроатлантичної спільноти є одним з головних завдань Кремля. І в арсеналі Путіна є не один інструмент, яким він намагається це робити – пропагандистська брехня та маніпуляції, залякування та шантаж.

Читайте також  Що чекає на Росію в найближчі 10 років – прогноз експерта

Москві допомагає давня і суттєва корумпованість західних еліт російськими грошима (Шредер і Фійон – це лише видима частина цього айсберга), неготовність “пересічного європейця” драматично втрачати в рівні комфорту та благополуччя. Ми маємо усвідомлювати, що Захід для нас – джерело не лише неоціненної допомоги, а й потенційних проблем”, – наголошує він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело