Кому потрібно евакуюватися: експерт розповів, куди Путін направив найманців-вагнерівців

Полковник запасу та колишній радник керівника Донецької ОДА Роман Світан кому зараз потрібно терміново евакуюватись через велике скупчення угруповань “Вагнера”.

Якщо вірити фахівцям Інституту вивчення війни (ISW), то нині російські війська розпочали дві значні наступальні операції в Україні: одна – спроба захопити Сіверськ, інша – наступ на Бахмут. Більше того, 27 липня 2022 року росіяни навіть змогли взяти під свій контроль Вуглегірську ТЕС. Військовий експерт пояснив, із яких міст зараз потрібно евакуюватись на Донецькому напрямку.

Так, в інтерв’ю ведучій Наталі Мосейчук для ТСН.ua полковник запасу, який перебував у полоні у 2014 році, та колишній радник керівника Донецької ОДА Роман Світан заявив, що українцям, які перебувають у Бахмуті, потрібно терміново евакуюватися.

Експерт попереджає, що зараз фронт від Сіверска до Вуглегірська через Бахмут – насичений групами “Вагнера”, у яких тактика наступу полягає в тому, щоб змішати із землею все, що трапляється їм на заваді.

З того, що відомо за діями “вагнерівців” на інших напрямках, вони показують себе як агресивні, ініціативні, зухвалі у своїх діях. Як правило, “ЧВК Вагнера” ​​використовується як осередок для формування ударних підрозділів.

“Наразі йде велика битва за Бахмут. Російські війська практично на півдні Бахмута. Виробляються танкові обстріли. Тому якщо є можливість місцевим жителям евакуюватися – краще це зробити. Доля Бахмута може бути такою самою, як у Сєвєродонецька”, – попереджає Роман Світан.

Також він закликав людей залишити Сіверск, Слов’янськ, Краматорськ та Кришталевий.

Довідка: “Приватна військова компанія Вагнера” ​​була створена в 2013 році офіцером спецназу ГРУ РФ Дмитром Уткіним із позивним Вагнером. Стверджується, що з 2014 року група діяла на території України, а згодом – Сирії. У червні 2017 року ПВК Вагнера була включена до списку санкцій США, а 8 березня 2022 року після вторгнення Росії в Україну проти групи ввела санкції і Японія.

Читайте також  Ситуація загострюється: рашисти вчетверте за день вдарили по території ЗАЕС – влучили неподалік першого енергоблоку

Ходять чутки, що “Вагнерівці” з початку створення підрозділу у 2014 році абсолютно підконтрольні ГРУ (Головному управлінню Генштабу ЗС РФ). Коли Росія не могла відкрито відправити в ту чи іншу країну своїх солдатів, туди завжди летять ці “дикі гуси”.

Дмитро Уткін (“Вагнер”), беззмінний керівник ПВК, яка за його позивним і отримала умовну назву, раніше був командиром 700-го окремого загону спецназу 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ (місце дислокації – Печори Псковської області).

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело