Кремль здався: Найєм розповів про перші подробиці. Обіцяє опублікувати документ

Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм опублікував пост, в якому йдеться про серйозну поразку Путіна

Очевидно, президент-терорист Путін тільки зараз починає розуміти, в яку дупу він потрапив, затіявши вторгнення в мирну Україну. Армія РФ зазнає історичних втрат, економіка котиться у глибоке пекло, з Росії йдуть всесвітньо відомі компанії, країна стає ізгоєм, росіян не хочуть бачити на зарубіжних курортах. І це все завдяки старому шизофреніку Путіну, який вирішив раптово напасти на мирну Україну.

Але це ще не все. За словами заступника міністра інфраструктури Мустафи Найєма, Росія ухвалила вимушене рішення, прогнувшись перед Україною. Кремль втратив острів Зміїний і тепер йде на чергові поступки, пише Найєм на своїй сторінці у Facebook.

“У Стамбулі підписано домовленості про розблокування трьох українських портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” для вивезення зерна та продуктів харчування.

Це можливість для аграріїв вивезти цьогорічний урожай і мати кошти для підготовки до наступної посівної. Крім того, це майже мільярд доларів валютних надходжень щомісяця, які підуть на підтримку економіки та Збройних сил України.

І ні, це не акт доброї волі росіян. Це вимушена поступка окупантів, які не змогли утримати Зміїний та змушені відступити перед загрозою світового голоду”,- пише Найєм.

Він також зазначив, що розблокування портів не передбачає жодного послаблення санкцій щодо Росії.

“Це важливо, оскільки такі спроби та пропозиції неодноразово звучали. Також досягнуті домовленості щодо розблокування портів ніяк не впливають на дії наших Збройних сил на фронті. Жодних поступок, перемир’я тощо. Ворог має покинути наші землі та заплатити за всі свої злочини.

Контроль портів Одеса, Чорноморськ та Південний повністю був і залишається за українською стороною. Знаходження у цих портах інших суден, крім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів та добрив, не передбачається”, – резюмує він.

Читайте також  "Це настає переломний момент": названо період, коли припиниться вогонь в Україні - прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело