Ракета поцілила саме в магазин: історія колишнього вчителя з Кременчука, який загинув від російських обстрілів

Під час ракетного удару по ТЦ “Амстор” у Кременчуці на Полтавщині загинули десятки людей. Рідні та друзі продовжують шукати зниклих, тих, хто вже дві доби не виходить на зв’язок. Але вже є й упізнані загиблі. Серед них – 41-річний Андрій Красюк, котрий того дня працював у магазині COMFY.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Любив ходити в ліс по гриби
Андрій Красюк того дня, 27 червня, працював у магазині COMFY, який якраз розташований у ТЦ “Амстор”.

“Війна… Біль розриває серце… Після жорстокого ракетного обстрілу ТЦ “Амстор” у Кременчуці російськими фашистами загинув мій одногрупник, хороша людина та дбайливий батько Андрій Красюк”, – написала його однокурсниця Світлана.

Наразі друзі збирають кошти, щоб допомогти сім’ї.

Один із друзів та однокурсників по Полтавському педагогічному університету розповів OBOZREVATEL, що Андрій у виші вивчав хімію та біологію.

“Я не знаю, чому він вибрав саме ці предмети, але він дуже любив природу. Походи в ліс по гриби, мабуть, найулюбленіше його хобі. Ще він любив рибалку та полювання. Він був дуже розумним і ерудованим хлопцем, з гарним почуттям гумору. Трохи займався спортом для себе”, – каже його товариш з навчання.

Після закінчення навчання Андрій кілька років працював у школі вчителем. Але через маленьку зарплату змушений був змінити місце роботи.

“Ви ж знаєте, скільки у нас платять вчителям у школі. Ось він і пішов у магазин, консультував клієнтів з техніки”, – пояснює однокурсник.

У Андрія залишилися дружина Світлана та маленька дочка. Дружина також працює в одному з магазинів побутової техніки. А познайомились вони, коли разом працювали у магазині “Фокстрот”. “Обидва дуже усміхнені та привітні. Світлана з донькою часто гуляли в парку недалеко від “Амстора”. Я і цього дня хотіла заскочити в торговий центр, привітатися з Андрієм, але плани змінилися”, – додає колишня колега подружжя.

Читайте також  Окупанти здійснюють ракетний обстріл Вінничини: одна за одною лунають сирени повітряної тривоги

Серед тих, хто зник після вибуху і не виходить на зв’язок, є ще один співробітник COMFY Костянтин Возний.

Знаходять останки тіл
Як розповідають очевидці, російська ракета влучила саме в ту частину торговельного центру, де розташовані магазини побутової техніки, побутових та дитячих товарів.

Рятувальники продовжують розбирати завали центру, що згорів дотла. Говорять, що їм доводиться знаходити не лише загиблих, а й частини тіл. Мабуть, своїх рідних мешканці міста зможуть знайти лише після експертизи ДНК.

Але рідні та близькі тих, хто був у торговому центрі в момент вибуху та більше не виходить на зв’язок, продовжують їх шукати.

У соцмережах продовжують з’являтися відео того, що відбувалося на місці трагедії одразу після вибуху. Десятки тяжко поранених людей, швидкі, які намагаються забрати всіх постраждалих. Також з’явилося відео моменту прильоту російської ракети в торговий центр.

На сьогодні відомо про 26 загиблих під час вибуху. Близько 40 людей зникли безвісти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело